
Adalet Bakanı Akın Gürlek, “Özgür Özel’in bugün şahsıma yönelik yaptığı açıklamalar, herhangi bir delile dayanmayan, kamuoyunu yanıltmaya yönelik açık bir algı operasyonudur” dedi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Adalet Bakanı Akın Gürlek'in 452 milyon TL’lik mal varlığı olduğunu açıklarken, Akın Gürlek ise sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.
"Mal varlığı beyanlarımızı yetkili makamlara sunmaktayız"Gürlek, “20 yılı aşkın süredir çeşitli kademelerde devletime hizmet ediyorum. Hakim olan eşim ile birlikte mal varlığı beyanlarımızı, ilgili mevzuat çerçevesinde düzenli şekilde yetkili makamlara sunmaktayız. Özgür Özel’in eline tutuşturulan kâğıtlarda yer alan, ancak gerçekte tapu kayıtlarında karşılığı olmayan hayal ürünü bu iddialar tamamen kamuoyunu yanıltmaya yöneliktir. Kendisinin bu yaklaşımı ne yazık ki yeni de değildir. Daha önce de kamuoyuna yüksek perdeden sunduğu iddiaların yalan olduğu defalarca ortaya çıkmıştır” dedi.
Kendisi hakkında bir karalama kampanyası yürütüldüğünü öne süren Gürlek, “Yargı görevim süresince terör ve organize suç yapılarıyla yürüttüğüm mücadele nedeniyle şahsımı bu şekilde sorumsuzca hedef göstermesi, sistematik bir karalama kampanyasının parçasıdır. Elinde gerçekten bilgi ve belge olduğunu iddia edenlerin adresi siyasi kürsüler değil, ilgili yargı mercileridir. Bu iftiralar karşısında, başta manevi tazminat olmak üzere gerekli yasal süreçleri derhal başlatıyorum” ifadelerini kullandı.
CHP tarafından Gürlek hakkında daha önce HSK’ye yapılan 5 şikayet de sonuçsuz kalmıştı.
CHP Sözcüsü Emre: Hangisi yalan?Gürlek'in açıklamasını sosyal medya hesabından alıntılayan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Zeynel Emre, "Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel, bugün basın toplantısında belgeleri sundu. Hangisi yalan Akın Gürlek? Ve sunduk dediğiniz mal beyanınız nerede?" sorularını yöneltti.