
CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, dün gece Edirne’de bir kadına tacizde bulunduğu iddiasıyla darp edildi.
Cumhuriyet Mahallesi'nde bir apartmanda gece saatlerinde kavga olduğu ihbarı üzerine polis ekipleri bölgeye sevk edildi.
Olay, evde bulunanlar tarafından cep telefonuyla görüntülendi. Olayın ardından tarafların karşılıklı olarak şikayette bulundukları açıklandı.
Yazgan’ın darp edildiği gerekçesiyle şikayetçi olduğu, karşı tarafın ise Yazgan hakkında taciz iddiasıyla suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Öte yandan Milletvekili Yazgan hakkındaki cinsel taciz iddiası ile ilgili Edirne Cumhuriyet Başsavcılığınca tahkikat yapılarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına’na gönderilmek üzere fezleke hazırlanacağı duyuruldu.
Milletvekili Yazgan, polis ekiplerine darbedildiğini, cep telefonunun gasbedildiğini ve olay sırasında görüntüsünün çekildiğini belirterek, şüphelilerden şikayetçi oldu.
Yazgan'ın darbedilmesine ilişkin B.Ş. (33) ve T.A. (33) adlı kadınlar ile N.D. (39) gözaltına alındı.
Ekiplerin yaptığı aramada Yazgan’ın cep telefonu buzdolabının altında bulunarak kendisine teslim edildi.
Şüphelilere ait cep telefonlarına da inceleme yapılmak üzere el konuldu.
Şüpheliler, polisteki ifadelerinde, doğum günü kutlamasının ardından T.A'nın evine gittiklerini, burada Yazgan ile balkonda alkol aldıklarını, bir süre sonra çıkan tartışmanın kavgaya dönüştüğünü ifade etti.
Öte yandan şüpheliler de cinsel taciz, tehdit ve hakaret iddiasıyla Yazgan'dan şikayetçi oldu.
N.D, ifadesinde Yazgan'ın kendisini hakaret içerikli sözlerle tehdit ettiğini, cam parçasıyla elinden yaraladığını söyledi.
B.Ş. ve T.A. da Yazgan’dan şikayetçi olduklarını belirtti.
Gözaltına alınan 3 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından Edirne Adliyesi'ne sevk edildi.
CHP'de mutlak butlan yönetiminin sözcüsü Müslim Sarı, olaya ilişkin açıklama yaptı.
Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Sarı, "Bugün bazı sosyal medya platformlarında görüntüleri yayımlanan Edirne Milletvekilimiz Ahmet Baran Yazgan, konunun tüm yönleriyle araştırılması için CHP Genel Merkezi’ne çağrılmıştır" ifadelerini kullandı.