
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde irade gasbı gerçekleştirilerek başkan vekilliğine seçilen AKP'li Şahin Biba, ilk önce Tüm Bel-Sen ile imzalanan toplu sözleşmeden doğan hakları gasp etti, daha sonra gazetemizin ilanını kesmişti. Hızını alamayan Biba Büyükşehir'de işçi kıyımına başlamış şimdi ise 11 Şubat 2026 tarihinde, 12 Haziran–6 Temmuz tarihlerinde yapılacağı ilan edilen 64. Uluslararası Bursa Festivali’nin programda yer almadığı görüldü.
Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı’nın sayfasında yer alan festivaller bölümünde 7–12 Temmuz 2026 tarihlerinde gerçekleşecek olan 38. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması yer alırken 64. Uluslararası Bursa Festivali programda yer almadı.
63 yıldır aralıksız devam eden Uluslararası Bursa Festivali’nin daha önce ilan edilen 12 Haziran–6 Temmuz tarihlerde yapılmasına sayılı günler kalmışken festivalin Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı’nın sayfasında yer almaması ve konuyla ilgili Biba yönetimi tarafından herhangi bir açıklama yapılmaması festivalin AKP’liler tarafından siyasi hesaplaşmaya kurban edildiği yorumlarını akıllara getirdi.
AKP yönetime el koydu
Şahin Biba'nın Başkan Vekilliğine seçilmesinin ardından belediyede derin bir kadrolaşmaya başlamasının ardından Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı da alelacele genel kurula götürülmüş, başkanlığa AKP eski Milletvekili ve Adalet Bakan Yardımcısı Zekeriya Birkan getirilmişti. Yönetim değişikliği ardından dolaylı yoldan bilgi aldığımız BKSTV Genel Sekreteri Gencer Uçar, yönetime yeni geldiğini ve festival sürecinin belirsizliğini koruduğunu ifade etse de, önceki yönetim tarafından hazırlanan festival programının da gerçekleştirilmeyeceği sinyalini verdi.
Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı’nın sayfasında yer alan festivaller bölümünün görseli şöyle;