Bozbey’den tutuklanma sonrası ilk açıklama: Halkın iradesine ve emeğine haksızlık yapıldı

Tutuklanan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, sosyal medya paylaşımında “Özgür günlerde yeniden buluşacağız” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2026 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2026 15:01

Tutuklanan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kararın ardından sosyal medya hesabından ilk açıklamasını yaptı.

Bozbey, paylaşımında “Kimse umutsuzluğa kapılmasın, özgür günlerde yeniden buluşacağız. Bursa’mız için çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz. Bursa bunu hak etmedi. Bursa halkının iradesine ve emeğine haksızlık yapıldı. Sözümüz söz: Bursa hakkını alacak, Bursa kazanacak” dedi.

Bursa bunu hak etmedi. Bursa halkının iradesine ve emeğine haksızlık yapıldı. Kimse umutsuzluğa kapılmasın, özgür günlerde yeniden buluşacağız. Bursa’mız için çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz.Sözümüz söz: Bursa hakkını alacak. Bursa kazanacak!#herşeybursaiçinpic.twitter.com/LhoUG53cZY

— Mustafa Bozbey (@mustafabozbey) April 4, 2026

Sabah saatlerinde tutuklandı

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında dört gün önce gözaltına alınan Bozbey, bugün sabah saatlerinde çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Aynı dosyada 30 kişi hakkında da tutuklama kararı verildi.

Bozbey ile birlikte gözaltına alınan eşi, kızı ve kardeşi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Şirketlere kayyım atandı

Aynı soruşturma kapsamında, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından 7 şirkete kayyım atandı. Kararda, şüpheliler ile şirketler arasındaki para transferleri ve hesap uyumsuzluklarına ilişkin tespitlerin yer aldığı belirtildi.