Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA

DEM Partili Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları gözaltına alındı

DEM Partili Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Aslan gözaltına alındı. Belediyeyi ablukaya alan polisler "Kayyım atandı" dedi. Halk irade gasbına karşı toplandı.

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2025 13:47
Haber Güncellenme Tarihi: 10.01.2025 13:51
Kaynak: Haber Merkezi
DEM Partili Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları gözaltına alındı

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yönetimindeki Mersin Akdeniz Belediyesinin Eş Başkanları Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Arslan ile Belediye Meclis üyeleri Özgür Çağlar, Neslihan Oruç, Yakup Danış ve Hikmet Bakırhan ev baskınlarıyla gözaltına alındı.

Soruşturmanın Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "terör örgütü propagandası yapmak", "silahlı terör örgütüne üye olmak", "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanunu'na aykırılık" ve "2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" suçlarından başlatıldığı aktarıldı. Soruşturma dosyasında gizlilik kararı alındığı belirtilerek 24 saat avukat görüş kısıtlılığı getirildiği kaydedildi. Akdeniz Belediyesi binası da polisler tarafından bariyerlerle ablukaya alındı.

Kaynak: Haber Merkezi

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.