CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Bursa metrosundaki yoğunluğun fotoğrafını paylaşarak, “Hükümet insanlara ‘evinizde kalın’ derken çalışmak zorunda olan emekçileri düşünmüyor. İnsanlar evlerine ekmek götürme derdinde, bir çoğu işyeri yolunda. Sosyal mesafe böyle mi korunacak?” dedi.
Hükümetin koronavirüs salgının yayılmasını engellemek için aldığı tedbirler işçi ve emekçileri kapsamıyor. Hükümet, insanların evde kalmasını isterken, çalışmak zorunda kalan işçi ve emekçiler pandemi döneminde geçimini sağlamak için iş yerlerine gitmek zorunda. Toplumun büyük bir bölümü iş yerlerine toplu taşıma araçlarını kullanarak gitmek zorunda kaldığı için de ulaşımdaki yoğunluk azalmıyor. O yoğunluklardan biri de bugün Bursa metrosunda görüntülendi.
CHP’li Orhan Sarıbal, Bursa metrosundaki yoğunluğun fotoğrafını paylaşarak, yurttaşların salgın döneminde çalışmak zorunda bırakıldığının altını çizdi.
“Hükümet insanlara ‘evinizde kalın’ derken çalışmak zorunda olan emekçileri düşünmüyor” diyerek pandemi politikalarını eleştiren Sarıbal, “İnsanlar evlerine ekmek götürme derdinde, bir çoğu işyeri yolunda. Önlem böyle mi alınacak? Sosyal mesafe böyle mi korunacak?” diye sordu.
BursaMuhalif.com/Haber Merkezi