Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk’ın yönettiği ve beyin çipi üreten şirket Neuralink, hayvan deneylerinde gereksiz acı ve ölümlere sebep olduğundan dolayı federal soruşturma altında.
Elon Musk’ın kurucuları arasında yer aldığı Neuralink‘in ürettiği çipin ağır omurilik yaralanmaları ve nörolojik bozuklukların tedavisi için kullanılması amaçlanıyor. Musk, geçtiğimiz günlerde, Neuralink tarafından geliştirilen beyin çipinin, altı ay içinde insan klinik denemelerine başlamasını beklediğini söylemişti.
Diken’in Reuters’tan aktardığı haberine göre, Neuralink hayvan deneylerinde aceleye kaçtığı, bunun başarısız deneylere yol açtığı; bu nedenle ölüm sayılarının ve hayvanların duyduğu acıların arttığından dolayı federal soruşturma altında.
Reuters tarafından incelenen kayıtlara ve şirketin hayvan testi operasyonları hakkında doğrudan bilgi sahibi olan kaynaklara göre, şirket 2018’den bu yana yapılan deneylerin ardından 280’den fazla koyun, domuz ve maymun da dahil olmak üzere yaklaşık 1500 hayvanı öldürdü. Kaynaklar, şirketin test edilen ve öldürülen hayvan sayısına ilişkin kesin kayıtlar tutmaması nedeniyle bu rakamı kaba bir tahmin olarak nitelendirdi.
Hayvan ölümlerinin toplam sayısı, Neuralink’in düzenlemeleri veya standart araştırma uygulamalarını ihlal ettiğini göstermiyor. Pek çok şirket, insan sağlığı hizmetlerini geliştirmek için deneylerde rutin olarak hayvanları kullanıyor. Hayvanlar genellikle deneyler tamamlandığında öldürülüyor. Ama, Neuralink çalışanlarının aktardığına göre Musk’ın baskısından dolayı hayvan ölümleri, olması gerekenden çok daha fazla.
Haber Merkezi