Ordu'da depremzedeler için toplanan yardımlar İsmailağa Cemaatinin kaçak yurtlarında bekletiliyor. Kızılay: "Düğün salonu olarak kullanılan bir binamız var ancak kirada olduğu için kullanamıyoruz."
Maraş merkezli depremlerden etkilenenler için Ordu Fatsa’daki yurttaşların Kızılay’a bağışladığı kıyafetler ve yardım kolileri İsmailağa Cemaatinin kaçak yurtlarında çıktı. Kızılay Fatsa Şubesi Başkanı Adil Keskin ise "Düğün salonu olarak kullanılan bir binamız var ancak kirada olduğu için orayı kullanamıyoruz. Bizce bu durumun bir sakıncası yok" açıklamasını yaptı. Konuya dair açıklama yapan Emek Partisi İl Başkanı Hikmet Poyraz, “Deprem bölgesinde mağduriyet devam ederken, toplanan yardımların tarikat depolarında tutulması hem ahlaki değildir hem de suçtur" dedi.
BirGün'den Onur Durmuş'un haberine göre Fatsa'da, İsmailağa Cemaatine bağlı Yavuz Sultan Selim Vakfının, 10 ile 16 yaş arası sarık ve cübbe giydirilmiş çocuklara “dini eğitim” verilen yurt olarak kullanılan binasında, Kızılaya ait yardım kolilerinin bulunduğu görüldü. Ulaşılan görüntülere göre, yurttaşların deprem bölgesine gönderilmesi için Kızılay’a bağışladığı yeni kıyafetler, kaçak yurdun depolarında bekletiliyor. Ayrıca yardım kolilerin düzensiz bir şekilde açıldığı ve kıyafetlerin yerlere saçıldığı görülüyor.
BirGün’e konuşan Kızılay Fatsa Şubesi Başkanı Adil Keskin, depoyu "hatır gönül ilişkisiyle kullandıklarını" ve herhangi bir sözleşmelerinin olmadığını söyledi. Keskin, “Kızılay’a ait düğün salonu olarak kullanılan bir binamız var ancak orası kirada olduğu için orayı kullanamıyoruz. Yeni bir depoya verecek bütçemiz olmadığı için bu depoyu kullanmak zorunda kaldık. Tırla gelen yardım malzemeleri ıslandığı için kıyafetler küflenmesin diye kutulardan çıkarıldı” dedi.
"Kaçak cemaat yurdunu neden tercih ettiniz" sorusuna ise Keskin'in yanıtı "Küçük yerlerde bu işler rica minnetle yürüyor genelde. Buranın yurt olduğunu biliyorduk ama bizce bu durumun bir sakıncası yok” oldu.
Fatsa Kaymakamlığı ise söz konusu yurtla ilgili gizlilik kararı olduğu ve bu sebeple konuyla ilgili bilgi veremeyeceklerini beyan etti. Kaymakamlık yetkilileri ayrıca yurdun kim tarafından denetlendiği sorusunu yanıtsız bıraktı.
Haber Merkezi