Türk Tabipleri Birliği “Emek Bizim Söz Bizim” diyerek 11 Ekim 2021’de başlattığımız eylem programımına “14 Mart Tıp Bayramı Haftası’nda da devam ediyor.
14-15 Mart Pazartesi ve Salı günleri uzman, asistan, akademisyen, pratisyen, aile hekimi, tıp öğrencisi, tıp stajyeri, intörn bütün hekimler tüm ülkede, sağlık kurumlarında iş bırakıyor.
Bursa’da da hekimler 14 Mart Pazartesi günü saat 12.30’da Heykel Setbaşı’nda buluşacak. Tayyip Erdoğan’ın “Giderlerse gitsinler” dediği hekimler “Hiçbir yere yere gitmiyoruz” diyerek Bursa’da 14 Mart Tıp Bayramı’nda sokakta olacaklar.
O gün bütün sağlık kurumlarını, bütün ülkeyi önlüklerimizin beyazına boyayacağız!
Sağllıkta şiddete, 5 dakikada muayeneye karşı çıkan hekimler, insanca çalışma koşulları ve özlük haklarının iyileştirilmesi için yaptıkları çağrıda şunlara yer verdi: “O gün bizi duymazdan, görmezden gelenlere, bizi yok sayanlara, emeğimizi, mesleğimizi, geleceğimizi ayaklar altına alanlara gücümüzü hep birlikte göstereceğiz. O gün sağlıkta şimdiye kadarki en Büyük G(Ö)REVi gerçekleştireceğiz.”
Haber Merkezi