Cumhuriyet Halk Partisi’nde ilçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından il başkanlığı için seçim yarışı da hızlandı. Erol Gülmez ve Hüseyin Akkuş’un adaylıklarını açıklaması sonrasında İsmet Karaca da 9 Şubat Pazar günü gerçekleşecek olan seçimde aday olduğunu bugün düzenlediği coşkulu basın toplantısıyla duyurdu.
İsmet Karaca, CHP Bursa il binasında düzenlediği basın toplantısında il başkanlığı için aday olduğunu kamuoyuna duyurdu. Karaca, “İlçelerde seçimlerin tamamlandığını söyleyen Karaca, “Şimdi sıra il kongremizde, bu büyük demokrasi şöleninde örgütün bana verdiği tüm görevleri yerine getireceğim. Başta genel başkanımız olmak üzere hepimizin içinde bir yara olan yerel seçimde hepimiz üzüntü yaşadık, gönül isterdi ki Büyükşehir’e ve 17 ilçemizin tümüne şanlı altıoklu bayrağımızı dikelim ama olmadı, partimiz Bursa’da başarı kazanamadı. Ben de il başkanı olsam benim de adayım sayın Mustafa Bozbey olurdu. Doğru bir seçimdi ancak çok yaklaşmamıza rağmen olmadı” dedi.
Parti içi ön seçim mutlaka olacak

Seçmenlerinin kendisini tanıdığını ve yaptıklarının yapacaklarının teminatı olduğunu belirten İsmet Karaca, “Şunu çok net söyleyeyim, parti içi ön seçim mutlaka olacak. Benim yetkin olduğum her dönemde ön seçim birinci tercihim olmuştur. En kötü ön seçim en iyi merkez yoklamasından daha iyi sonuç verecektir ki bunun da örnekleri mevcuttur. 2014’teki yerel seçimlerde Osmangazi’deki oy artışı, 25 yıl sonra Mudanya’da gelen zafer… Bu başarıların arkasındaki gerçek örgütün önüne sandığı koymamızdır” ifadelerini kullandı.
Yeni bir parti binası sözü
“Önümüzde çok zorlu bir süreç var. Ben hiçbir şeyin altından tek başıma kalkamam” diye konuşan Karaca, partililerin toplantı salonuna dahi sığmadığını belirterek yeni bir parti binasına ihtiyaç duyduklarını vurguladı. Mevcut bina için pek çok arkadaşının çaba gösterdiğini belirten İsmet Karaca, CHP’ye yakışır bir parti binası için tüm örgüt kenetlenerek, altında otoparkı, konferans, çalışma ve eğitim salonlarının, kütüphanenin bulunduğu, merkezi bir konumda yer alan, ulaşımı kolay bir bina için harekete geçeceğini söyledi. Bir parti müzesi de oluşturacağını ifade eden Karaca, parti için çalışanların hatırlanmasını sağlayacağını belirtti.
Nefes aldığım sürece CHP’nin neferiyim

Yerel seçim süreci ve parti binası konusuna dikkat çeken Karaca, açıklamasını şu sözlerle devam ettirdi:
“İki sözüm olacak sizlere. İl kongremizden sonra ister il başkanı, ister örgütün bir üyesi olayım, bütünün içinde çalışacağıma söz veriyorum, sizlerin vicdanı olacağım. Nefes aldığım sürece bu partinin bir neferi, örgütün vicdanı olacağım. İkinci sözüm ise, bir sonraki olağan kongremizi Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında yapacağız.”
CHP Bursa İl Başkan adayı İsmet Karaca, daha sonra parti binası önünde üyelerle nokta miting gerçekleştirdi. CHP’nin Bursa’da beklenen başarıyı kendi döneminde gerçekleştireceğine inandığını yineleyen Karaca, ilçe örgütlerinden üyeler ile bir araya gelerek fotoğraf çektirdi.
BursaMuhalif.com