Deprem bölgesinde yağmacı olduğu iddia edilen kişilere uygulanan şiddet tepki görürken, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Hatay’da Ahmet Güreşçi’nin gözaltında işkenceyle öldürüldüğünü duyurdu.
Maraş merkezli depremin ardından sosyal medyada yağmacı oldukları öne sürülen kişilere uygulanan şiddet görüntüleri tepki çekiyor. Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımda Hatay’da Ahmet Güreşçi isimli bir kişinin gözaltında işkenceyle öldürüldüğünü duyurdu.
ÇHD’nin Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Ahmet Güreşçi ve Sabri Güreşçi’nin dün saat 10.30 civarında Hatay Büyükburç Mahallesi’nden jandarma ekiplerince gözaltına alındıkları belirtildi. İki kişinin gözaltında işkenceye maruz kaldığı vurgulanan açıklamada, Ahmet Güreşçi’nin yaşamını yitirdiği, ölümün ise avukatlarca teyit edildiği açıklandı.
Avukatlar tehdit edildi
Sabri Güreşçi ile birlikte 4 kişinin de gözaltında olduğunu belirten, işlemleri takip etmek ve işkenceyi belgelemek için hazır bulunan ÇHD’li avukatların da tehdit edildiği belirtilen açıklamada, “Sabri Güreşçi’nin ve diğer gözaltındaki kişilerin derhal başka bir birime sevkinin sağlanması gerekmektedir. Gerek Sabri Güreşçi’nin gerekse meslektaşlarımızın can güvenliği yoktur. Yetkililerin derhal bu korkunç keyfiliğe müdahale etmesi gerekmektedir” denildi.
“Kafasını duvara vurdu”
Gazete Duvar’dan Can Bursalı’nın aktardığı bilgilere göre, yağma, cinsel saldırı, mala zarar verme, kasten yaralama ve uyuşturucu madde bulundurma suçlamalarıyla gözaltına alınan Güreşçi’nin otopsi tutanağında kafasını duvara vurduğu iddia edildi.
Altınözü Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk incelemenin tutanağında Ahmet Güreşçi’nin vücudunun çeşitli yerlerinde sıyrıklar ve ezikler olduğu, burnunun kırık olduğu ve beyninde kanamaya rastlandığı belirtildi. Tutanakta, yapılan ilk incelemenin ardından Güreşçi’nin kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesine karar verildi.
Tutanakta, ‘Ahmet Güreşçi’nin yağma sırasında vatandaşlar tarafından darp edildiği, yakalandığı sırada jandarmaya direndiği ve karakola götürüldüğünde kafasını duvara vurduğu’ öne sürüldü.
Haber Merkezi