Nazım Hikmet Vakfı'nın düzenlediği edebiyat söyleşileri, yazar Güney Özkılınç'ı ağırladı. Nazım'ın Bursa Cezaevi yıllarının anlatıldığı söyleşinin ardından, yapımını BursaMuhalif Gazetesi'nin üstlendiği 'Nazım'ın Servinaz'ı belgeseli gösterildi.
'Nazım Hikmet Vakfı Edebiyat Söyleşileri' kapsamında düzenlenen etkinliklerin sonuncusuna İstanbul-Şişli'deki Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi Abidin Dino Salonu ev sahipliği yaptı.
Nazım Hikmet’in Bursa yıllarının anlatıldığı söyleşinin konuğu Yazar Güney Özkılınç oldu.
25 Ekim Salı akşamı Halil İbrahim Özcan’ın moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide Özkılınç, Nazım’ın Bursa’da geçirdiği yıllarda ürettiği eserleri, dostluklarını ve cezaevi sürecini dinleyicilerle paylaştı.
Özkılınç, Nazım Hikmet’in 11 yıl süren tutsaklığını geçirdiği Bursa Cezaevi’nde 'Memleketimden İnsan Manzaraları', 'Piraye İçin Yazılmış: Saat 21 – 22 Şiirleri' gibi en önemli eserlerini ürettiğini belirtirken aynı zamanda Bursa’daki etkisinin sadece eserleriyle sınırlı olmadığına da dikkat çekti.
Nazım’ın Bursa’da kaldığı süre boyunca yarattığı etkinin şehrin tamamına sirayet ettiğini belirten Özkılınç, hem sanatsal hem de yaşama kattığı değer anlamında önemli bir şair olduğunu vurguladığı Nazım’a Bursa’da yer açılması yönünde yaptıkları çalışmaları aktardı.
Söyleşinin ardından etkinlik BursaMuhalif Gazetesi’nin yapımını üstlendiği Nazım’ın Servinaz’ı belgeseli ile devam etti.
Nazım Hikmet’in hastalığı gerekçesiyle cezaevinden özel izin alarak ziyaret ettiği ve Piraye ile de buluştuğu Bursa’nın kaplıcalı oteli Servinaz Otel’deki anılarının anlatıldığı belgesel, izleyicilerin büyük beğenisini topladı.
Haber Merkezi