Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa Muhalif Gazetesi’nin açık hava reklamlarına yönelik uygulanan reklam ambargosu Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine taşındı.
Kentin birçok noktasında bulunan ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin taşeron firması Kent Vizyon tarafından kiralanan açık hava reklamı alanlarını Bursa Muhalif’in kullanamaması için talimat verilmişti.
Bursa Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısının dün yapılan ikinci birleşiminde CHP Grubu Sözcüsü Osman Ayradilli, konuyu gündeme getirerek, uygulanan ambargoya dair bilgi istedi.
Ayradilli, mecliste yaptığı konuşmada “Billboard’larımız var Bursa genelinde, bilgilendirme, reklam, tanıtım amaçlı. İlgili kurumdan alınan bilgiler bazı muhalif yayınların buralarda reklam payı parasını ödemek istemesine rağmen alamamasından dolayı böyle bir baskı olduğu söyleniyor. Bu konuda bir araştırma yapılırsa, böyle bir olayın varlığıyla yokluğuyla ilgili bilgi verilirse teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ahmet Yıldız tarafından yönetilen toplantıda AKP’li yöneticiler tarafından konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.
Ne olmuştu?
Bursa’da 9 yıldır emek ve hak mücadelelerinin sesi olan Bursa Muhalif Gazetesi’nin açık hava reklamlarına Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yasaklama getirildi. Bursa’da 2022 yılında kentin pekçok noktasında “BursaMuhalif.com – Kentin Özgür Habercisi” yazılı açık hava reklamı ile sesini duyuran gazeteden rahatsız olan AKP’li Bursa Büyükşehir Belediyesi, reklam işlerini yürüten taşeron firmaya bu konuda bilgilendirmede bulundu.
Taşeron firma olan Kent Vizyon’u arayan Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Bursa Muhalif Gazetesi’ne bir daha reklam için izin verilmemesini tembihledi. Bursa Muhalif Gazetesi’nin kentin pek çok noktasında 2022 yılında girdiği billboardları ile ilgili ise Bursa Büyükşehir Belediyesi daha önce herhangi bir yaptırımda bulunmamıştı.