Bursa’da Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin gün yüzüne çıkarılması için yürütülen çalışmalarda, geçtiğimiz yıl yıkılan BOYNER binasının yerinde yükselen çelik konstrüksiyon yapı kafaları karıştırmıştı. Büyükşehir Belediyesi, Bursa Muhalif’in 26 Kasım’da gündeme getirdiği yıkılan Boyner binasının yerinde yükselen kaçak yapı ilgili açıklama yaptı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 yılında başlattığı Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin etrafının yapılardan temizlenerek tarihi dokusunun ortaya çıkarılması amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında 48 parselde 37 binanın yıkımı gerçekleştirildi.
Proje kapsamında Boyner binasının yıkımı da tamamlandı. Ancak binanın yerinde yükselen çelik konstrüksiyon yapı dikkat çekti. Bursa Muhalif Gazetesi, 26 Kasım tarihli haberinde projede yer almadığı halde yıkılan binanın yerinde, Torunlar’a ait Zafer Plaza Alışveriş Merkezi’nin alt katındaki mağazalara giriş için yükselen yapıyı gündeme getirdi.
Konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, üst katları yıkılan AVM’nin yıkım sonrası kalan alanlarının düzenlenmesi ve zemin altında kalan katlara giriş için yapılacak imalatları içeren projenin Koruma Kurulu’ndan onay alması gerekirken, onay süreci tamamlanmadan imalata izinsiz başlandığının tespit edildiği belirtildi.
İhlas haber Ajansı’nın servis ettiği habere göre, Büyükşehir ekipleri 18 Ekim ve 24 Kasım’da izinsiz inşaat ile ilgili tutanak tuttu ve inşai faaliyetin durdurulması, izinsiz uygulamaların kaldırılması ve alanın onaylı projeye uygun hale getirilmesi için hukuki süreç başlatıldı.
Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, onaylı projelere aykırı hiçbir uygulamaya izin verilmeyeceği belirtilirken, Koruma Kurulu’ndan onay alması gerektiği belirtilen “üst katları yıkılan AVM’nin yıkım sonrası kalan alanlarının düzenlenmesi ve zemin altında kalan katlara giriş için yapılacak imalatları” ifadesi ile tam olarak ne kastedildiği, bölgede nasıl bir inşaat çalışmasının yapılacağı merak konusu oldu.
Haber Merkezi